Star Smile Menu

Met Restylane en Azzalure zijn sinds 1996 ruim 20 miljoen cliënten behandeld!

Wat u moet weten over uw rimpelbehandeling met Azzalure

Wat is Botox?

Botox en Azzalure zijn merknamen, de werkzame stof is Botuline Toxine. In de geneeskunde wordt het al sinds 1973 gebruikt bij neurologische aandoeningen. Botox blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Na enkele maanden herstelt de spieractiviteit volledig. Botox is in de medische cosmetiek een middel dat geïnjecteerd wordt om spieractiviteit in het gezicht te verminderen. Het gevolg hiervan is dat de huid tot rust komt en bestaande rimpels vervagen. Bovendien wordt de vorming van nieuwe rimpels voorkomen.

Voor welke rimpels is het geschikt?

Met name de frons- en voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Op deze plaats heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren. Doordat de huid na behandeling met Botox niet meer plooit, herstelt deze en vervagen de rimpels. De rimpeldiepte vermindert doorgaans 90 tot 95%.

Voor welke rimpels is het niet geschikt?

Onder andere de neus-lippen-plooi en rimpels op de wangen. Op deze plaatsen is de spieractiviteit onmisbaar, en wordt een andere behandeling geadviseerd, bijvoorbeeld het opvullen van de rimpels met Restylane.

Wat is een zone?

De te behandelen gebieden noemen wij zone’s. Onder 1 zone wordt verstaan: de frons of het voorhoofd of de kraaienpootjes (rond 2 ogen gelden als 1 zone). Dit gebruiken we als eenheid , omdat voor een zone steeds een vergelijkbare hoeveelheid Botox nodig is.

Is het gevaarlijk?

Nee. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. In zeldzame gevallen kan een aangrenzende spier krachtvermindering ondervinden. Dit is van tijdelijke aard en kan – indien hinderlijk- behandeld worden. Bijwerkingen afgezien van neveneffecten van de prik komen niet voor. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de behandelde spier 100%.

Is de behandeling pijnlijk en hoe zie ik er na de behandeling uit?

Botox wordt met een heel klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk, eventueel kan uw arts gebruik maken van een verdovende crème indien u erg gevoelig of angstig bent. Na de behandeling, die ongeveer 5 minuten duurt, kan de huid wat rood zijn als reactie op het prikken. Dit verdwijnt doorgaans binnen een uur. Heel soms ontstaat een klein blauw plekje dit verdwijnt binnen 3 tot 5 dagen.

Verdwijnt mijn mimiek?

Enkele jaren terug zag je nog vaak gezichten die er duidelijk te “star” uitzagen. Onze ervaring stelt in staat subtieler en zonder verlies van expressie toch de rimpels optimaal te behandelen. Bespreek rustig met uw arts wat u wilt en vooral ook wat u niet wilt.

Wat moet ik doen na de behandeling?

De eerste 2 tot 4 uur na de behandeling moeten de behandelde spieren veel worden aangespannen, dus u wordt aangeraden veel te fronsen, lachen of het voorhoofd op te trekken, afhankelijk van het behandelde gebied. Liggen of bukken dient 2 tot 4 uur na behandeling vermeden te worden. Make-up of creme mag een uur na de behandeling gebruikt worden. Intensieve druk of massage van het gebied moet de eerste dagen na de behandeling vermeden worden.

Wanneer is het effect zichtbaar?

Enkele dagen na de behandeling begint de Botox te werken en neemt de spieractiviteit af. Na 2 weken is het effect op de spier maximaal, de rimpels zijn dan meestal al minder diep. Dit is het moment om het resultaat van de behandeling qua spierfunctie te beoordelen. Indien u wenst kunt u tijdens een controleconsult samen met uw arts beoordelen of het nodig is een correctiebehandeling uit te voeren. Gedurende de werkzame perioden zal uw huid steeds gladder worden.

Hoe lang blijft het effect zichtbaar?

de werking op de spier duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Vaak is het zo dat na meerdere behandelingen het effect langer aanhoudt. Om het gewenste resultaat te behouden hebben de meeste mensen om de 6 maanden een behandeling nodig.

Diepe rimpels kunnen in het begin vaker behandeld worden, om de 3 tot 4 maanden.

Mag ik direct weer in de zon of onder de zonnebank?

Ja. Wel is het aan te bevelen om als er een blauwe plek is ontstaan deze goed te beschermen met een hoge factor. Wanneer blauwe plekjes aan UV stralen worden blootgesteld kan dit leiden tot pigmentvlekjes.

Wat doet Botox met migraine?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat ongeveer 70% van de migrainepatiënten die een Botox- behandeling ondergaan gedurende de werkzame periode duidelijk minder last te hebben van hoofdpijn. Mijn persoonlijke ervaring met migraine patiënten is een absolute afname van de pijnklachten net zoals bij tanden knarsen cq klemmen.

Wat doet Botox met zweetklieren?

Oppervlakkig in de huid gespoten Botox blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de zweetklier. Bij overmatige of hinderlijke transpiratie (oksels, handen, voeten) vermindert de zweetproductie met ongeveer 95% gedurende gemiddeld 6 tot 12 maanden.